Advokat porodica Memić i Dragičević dobio podršku predstavnika institucija EU

Predstavnici Delegacije Evropske unije, predvođeni šefom kabineta ambasadora Johanna Sattlera i šefom Odjela za vladavinu prava EU, održali su sastanak s advokatom porodica Memić i Dragičević Ifetom Feragetom.

Podrška Evropske unije u rasvjetljavanju stradanja Davida Dragičevića i Dženana Memića nije upitna, a VSTV BiH te kompletno pravosuđe moraju preuzeti svoj dio odgovornosti, poručio je Feraget nakon sastanka.

Davor Dragičević je najavio nove proteste i poslao poruku da je istrajan u borbi za pravdu i rasvjetljavanje slučaja stradanja njegovog sina Davida.

“Kao i svaki put, ja sam ih upoznao s nekim okolnostima čije iznošenje, naravno, ni na koji način neće ugroziti istragu koja se vodi u ova dva slučaja i dobili smo neupitnu podršku Delegacije EU za sve što činimo. Treba voditi računa o ograničenosti njihovog mandata, oni nemaju mandat niti da vode niti da se direktno miješaju u bilo koju istragu”, rekao je Feraget.

“Poslije ovoga očekujem hitan sastanak sa Christianom Schmidtom. Rekao sam davno da neću prisustvovati ovim sastancima, moj advokat Ifet Feraget će prisustovati da vidimo šta nam je činiti”, izjavio je Dragičević.

federalna.ba

Davor Dragičević Ifet Feraget Dženan Memić David Dragičević Muriz Memić Delegacija EU u BiH
#YouthWithNoBarriers Delegacija EU u BiH projekat " Mladi bez granica"
0 15.09.2023 15:37
Alisa Ramić Alisa Ramić Mutap Hasan Dupovac Dženan Memić Federalni radio
0 22.07.2023 17:03