Adi Alić za FTV: Sretan sam, nije šala dati gol Željezničaru na Grbavici!

Junak derbi susreta na Grbavici između starih rivala FK Željezničar i FK Sloboda je Adi Alić, osamnaestogodišnji junior kluba iz Rudarske 2. I kad su sve nade pale u vodu i kod rezultata 2:1 svi pomislili da će se fudbaleri Slobode iz Sarajeva u Tuzli vratiti ''praznih ruku'', mladi Alić u 89. minuti sjajno fintira odbranu domaćina i rutinski trese mrežu Filipa Erića za konačnih 2:2 u ovom susretu. 

Mlada nada Slobode sa Tušnja, koja je u fudbalskim vodama od malih nogu u intervjuu za FTV, netom nakon susreta govori o prvijencu, uspjesima juniorskog sastava kluba za koji nastupa i sa kojim postiže dobre rezultate, ali i o planovima za budućnost.

Definitivno ste junak susreta na Grbavici u dresu omiljenog kluba. Pred kraj samog susreta pogađate za izjednačenje svoga tima. Kakav je osjećaj, jesu li se utisci slegli?

- Još uvijek sam pod utiskom, osjećaj je neopisiv. Za mene je ovo velika stvar i do sada najdraži gol. Ipak nije šala dati gol jednom Željezničaru na Grbavici.

Posebno su interesantni susreti starih rivala, Željezničara i Slobode. Imali ste priliku zaigrati u jednom od njih, na šta ste prvo pomislili kada ste ušli u utakmicu?

- Prvo moram reći da mi je velika čast što sam dobio priliku da zaigram protiv Željezničara na Grbavici, a o čemu sam do jučer sanjao. Pri ulasku, osjetio sam nevjerovatnu dozu snage da mogu i moram dati sve od sebe i pokušati pridonijeti pozitivnom rezultatu za svoju ekipu, što se na kraju i ostvarilo.

Sa juniorskim sastavom svoga tima, postižete dobre rezultate. Jeste li zadovoljni?

- Trenutno nas, sa juniorskom ekipom, dijeli jedan bod od jesenjeg prvaka, što je odličan rezultat. Smatram da možemo još bolje i jače i da na kraju možemo dostići titulu prvaka.

FK Sloboda itekako računa na svoje omladince, u junu ste produžili ugovor, imali priliku zaigrati i za prvi tim, kakva su očekivanja u budućnosti?

- Još uvijek imam pravo nastupa za juniorsku ekipu, priključen sam prvom timu gdje bilježim prve nastupe. Bio sam i član U-19 selekcije reprezentacije BiH i nadam se da ću svojim radom zaslužiti mjesto i u narednim selekcijama. Na meni je da nastavim da se trudim i da radim, a nadam se da će rad uroditi plodom i biti prepoznat. Pustit ćemo da vrijeme pokaže svoje.

Imate osamnaest godina, vrijedno radite, trenirate, rezultati su tu. Kome osim Vas samih još idu zasluge?

- Za moj uspjeh naravno zaslužna je i moja porodica koja mi od mojih najsitnijih fudbalskih koraka i početaka pruža bezrezervnu podršku. Tu su naravno i treneri iz omladinskih selekcija, a posebno naš šef Amir Spahić, koji uvijek nađe način da me motiviše, i naravno Gradimir Crnogorac i Nedim Omerović koji mi pružaju šansu da pokažem šta znam.

federalna.ba/Dino Durmić