78-godišnja Amerikanka treći put opljačkala banku
(Izvor: Ilustracija)

78-godišnja Amerikanka treći put opljačkala banku

78-godišnja žena koja je već dva puta osuđivana za pljačku banke suočava se s novim optužbama nakon što je navodno izvršila pljačku u Missouriju tokom koje je predala blagajniku poruku na kojoj je pisalo "Nisam htjela da te uplašim".

Bonnie Gooch je osuđena uz kauciju od 25.000 dolara nakon što je optužena za krađu ili pokušaj krađe iz finansijske institucije u zatvoru prošle srijede u Pleasant Hillu, objavio je Kansas City Star.

Gooch je osuđena za pljačku kalifornijske banke 1977. i jedne u predgrađu Kanzas Sitija Lee's Summit 2020. Njena uslovna kazna zbog druge pljačke okončana je u novembru 2021.

Sudski dokumenti podneseni u okrugu Cass u posljednjem slučaju kažu da je tokom pljačke tražila "13.000 dolara u manji apoenima novčanica" te se dodaje kako je pronađena poruka: "Hvala, izvinite, nisam vas htjela uplašiti." Žena je navodno rekla blagajnici da ne broji novac i da joj ga “samo da”.

Na snimku nadzorne kamere je također snimljena kako lupa po šalteru, tražeći od blagajne da požuri, rekli su tužioci okruga Cass.

Svjedoci su rekli da je osumnjičena bila obučena u sivo i nosila plastične rukavice, crnu masku N95 i crne naočale za sunce, prenosi City Star.

Tužioci su naveli i da je jako zaudarala na alkohol kada su je policajci zaustavili manje od 3,2 km dalje, a gotovina je bila razbacana po podu automobila. Bila je “vrlo stroga” prema oficirima.

"To je samo tužno", rekao je šef policije Pleasant Hilla, Tommy Wright, dodajući da osumnjičena nije imala dijagnostikovane bolesti.

federalna.ba/The Guardian

SAD pljačka starica