Melina dobitnica prve nagrade internacionalnog pijanističkog takmičenja
(Izvor: federalna.ba/Azra Delmanović)

Melina dobitnica prve nagrade internacionalnog pijanističkog takmičenja

Melina Šišić iz Kalesije kod Tuzle dobitnica je prve nagrade internacionalnog pijanističkog takmičenja ''Pianofest Bitola'' u Makedoniji. Na festivalu je učestvovalo oko 150 takmičara iz 19 zemalja svijeta, a Melina je bila jedina predstavnica iz Bosne i Hercegovine u kategoriji u kojoj se takmičila.

''Ova nagrada je veoma značajna, naravno, i veliki je podstrek za dalji rad. Sve što radimo ima posljedice, što znači da ako radimo nešto lijepo i posvetimo se plemenitim vrijednostima sa puno strpljenja, rada i ljubavi desit će se na našem putu i lijepi rezultati'', kazala je Melina za naš portal.

Melina je inače treći razred Srednje muzičke škole ''Čestimir Mirko Dušek'' u Tuzli u klasi profesorice Biljane Šeparović, a od 2017. godine se redovno usavršava i kod pijaniste prof. dr. Nevena Šobajića u Beogradu. Iako ima tek sedamnaest godina, do sada je održala čak deset solističkih koncerata.

Ambicioznosti i volje joj ne nedostaje te kaže da će i u budućnosti aktivno raditi na sebi usvajajući nova znanja i vještine. 

"U budućnosti se vidim ogrnuta korisnim znanjima, na jednoj od muzičkih akademija'', kaže nam Melina.

Osim što svira klavir, ova mlada talentovana djevojka se bavi i pisanjem, likovnom i dramskom umjetnošću te sportom.

federalna.ba/Azra Delmanović

Melina Šišić uspjeh nagrada muzika