Udruženje koje radi na poboljšanju kvaliteta života osoba s invaliditetom traži pomoć sugrađana
(Izvor: Fena/Udruženje Sunce)

Udruženje koje radi na poboljšanju kvaliteta života osoba s invaliditetom traži pomoć sugrađana

Udruženje Sunce iz Mostara, koje radi na poboljšanju kvaliteta života osoba s invaliditetom (OSI), trenutno je u nezavidnom položaju zbog, kako su naveli, izgradnje Olimpijskog bazena, stoga su zamolili sugrađane za pomoć i podršku.

''Objekt u kojemu Sunce djeluje još od 2003. godine rušit će se, a novi objekt se još uvijek gradi. Štićenici i korisnici strahuju od dana koji su pred njima, gdje će boraviti dok ne dobiju novo, toliko omiljeno mjesto. Zbog toga, se obraćamo našim sugrađanima i ljudima dobre volje da nam pomognu na putu ka što bržem useljenju u naš novi dom'', naveli su iz udruženja.

Osim priključaka struje, vode i kanalizacije, gdje Grad pokriva troškove jer je riječ o gradskom objektu, udruženju su potrebni kuhinja po mjeri, hladnjak, klima 7kW, dva konvektora, prostirke za pod, TV, ograda i zid oko dvorišta te alarmni sustav zbog sigurnosti korisnika i imovine. Zatim slijede stolovi za edukacije, uređenje i dekoracija prostorija.

Način pomoći i uplate sredstava moguće je vidjeti na Facebook stranici udruženja.

Inače, udruženje Sunce prethodnih 25 godina, koliko egzistira, radi na poboljšanju kvaliteta života osoba s invaliditetom (OSI), kroz socijalizaciju, dnevno zbrinjavanje, podršku stanovanju u lokalnoj zajednici, edukacije, osposobljavanje za rad i zapošljavanje, te podršku obiteljima, a kako bi osobe s invaliditetom mogle živjeti dostojanstvenije, bez prepreka i predrasuda, sudjelujući u svim sferama života.

Udruženje Sunce radi s 90 registriranih korisnika, različitog stupnja invaliditeta, uzrasta, spola, etničke pripadnosti.

''Jedni su vezani za krevet i kolica, no u svakodnevnoj su komunikaciji s udruženjem Sunce. Drugi dolaze na radionice i edukacije koje organiziramo. Njih desetak organizirano dolazi na dnevni boravak. Iako bez stalnog izvora financiranja, Sunce toliko dugo opstaje i  uspješno realizira sjajne aktivnosti uz podršku volontera i dobrih ljudi'', stoji u priopćenju.

federalna.ba/Fena

Udruženje Sunce Mostar
Dan nezavisnosti BiH Dan neovisnosti BiH Dan nezavisnosti Dan neovisnosti Mostar
0 01.03.2024 17:54
Mostar Dom zdravlja Mostar Zrakoplovno-medicinski centar
0 29.02.2024 19:07
Mostar žena samoubistvo
0 29.02.2024 09:29
Dan nezavisnosti BiH Mostar izložba
0 28.02.2024 15:22
sastanak koalicija Mostar
0 27.02.2024 20:31
Nermin Nikšić sastanak koalicija Mostar
0 27.02.2024 20:11