videoprilog Valerije Bago (Federacija danas)

U Posušju obilježen dan Velike Gospe

Kršćanstvo je jedina religija koja naučava o uskrsnuću tijela i duše. Upravo po uzoru na život Blažene Djevice Marije koju je Gospodin nagradio uznesenjem na nebo, glavna poruka svetkovine Velike Gospe je ta da čovjek nastavlja živjeti i nakon smrti.

"Čovjekov život nije ograničen samo na ovome svijetu u ovome vremenu i prostoru, nego Bog čovjeku nudi da nastavi živjeti u vječnosti, ne samo u duši nego i u tijelu", kazao je fra Mladen Vukšić, župnik Crkve uznesenja Blažene Djevice Marije u Posušju.

U Posušju se Velika Gospa slavi još od pedesetih godina kada su zabilježene prve trodnevnice. Danas ova župa okuplja tisuće vjernika iz cijeloga svijeta koji godinama hodočaste tražeći od nebeske majke blagostanje, mir i zdravlje.

Ovogodišnja misao marijanske svetkovine je očuvanje obitelji pred izazovima modernog vremena, kao i podsjećanje na temeljne vrijednosti koje vjera kroz obitelj nalaže.

"Način na koji živimo, a život je isprepleten i onim dobrim stranama i lošim i da sve to ima smisla i svoj konačni cilj pronalazi u Gospodinu, to je naša domovina kamo mi svi težimo i kamo se spremamo, zapravo sa svime onim što jesmo", istakao je monsinjor Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Uz svetkovinu Velike Gospe Općina Posušje slavi i svoj dan, što je dodatan razlog da se slavlje posuških žitelja nastavi i u popodnevnim satima uz glazbu i obiteljska druženja.

federalna.ba

Posušje Velika Gospa
Zrinjski Posušje Premijer liga BiH
0 13.09.2023 20:43
fudbal nogomet Sarajevo Posušje
0 11.08.2023 23:18
NK Široki Brijeg Posušje
0 04.08.2023 23:30