videoprilog Dine Durmića (Federacija danas) (Izvor: Fena/Anisa Mahmutović)

U BKC-u TK sutra Novogodišnji koncert ansambla 'Lege Artis'

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona predstavio je danas na pres-konferenciji godišnji izvještaj rada te najavio Novogodišnji koncert mješovitog hora "Lege Artis“ koji će biti upriličen sutra od 19 sati. 

Kao i ranijih godina, koncert će biti održan u saradnji sa BKC Tuzlanskog kantona, kao posljednja manifestacija u ovoj godini, a nastupiće nekoliko horskih ansambala iz BiH i regije, te istaknuti solisti.

- Kada smo inicirali ideju o organizaciji Novogodišnjeg koncerta želja nam je bila upotpuniti prazničnu atmosferu kvalitetnim sadržajem. Vrlo smo ponosni što je ovaj koncert postao tradicija i što imamo pozive iz regije sa željom da ansambl ili solisti učestvuju u našoj novogodišnjoj čaroliji - izjavio je umjetnički rukovodilac mještovitog hora "Lege Artis“ Jasmin Hasić. 

Svečani Novogodišnji koncert mješovitog hora "Lege Artis“ tradicija je koja nije prekinuta ni tokom pandemije. Ovaj kulturni događaj godinama privlači pažnju tuzlanske publike svojim kvalitetom i odabirom učesnika. Nakon što je prošle godine održan bez publike, uz live prijenos na internetu, ove godine se horski pjevači iz "Lege Artisa“ i njihovi brojni gosti vraćaju publici.

Više od 180 događaja realizirano je u BKC-u TK tokom godine. 

- S obzirom da smo cijelu godinu radili u epidemiološkim uslovima koji su nas ograničavali da kreiramo programe za veći broj posjetitelja, projektima iz vlastite produkcije i brojem realizovanih programa, moramo biti zadovoljni - izjavila je direktorica BKC-a Tuzlanskog kantona Mirela Mehanović.

Realizovani su i Dani Nedžada Ibrišimovića, te predstava "Kuća bez vrata" koja je izvođena u nekoliko gradova Tuzlanskog kantona. 

federalna.ba/Fena

BKC Tuzla Lege Artis
kultura BKC Tuzla Dževad Karahasan Uvod u lebdenje
0 22.06.2022 11:35
Bratunac BKC Tuzla BiH Ramiz Salkić Genocidna namjera - Bratunac 1992.
0 12.01.2022 20:35
BKC Tuzla Novogodišnji koncert Lege Artis
0 28.12.2021 23:51
božićni koncert BKC Tuzla HKD Napredak
0 21.12.2021 23:59
Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona BKC Tuzla
0 20.10.2021 21:33