Tomislavgradski KIC sugrađanima priredio mjuzikl 'Matilda' i koncert na otvorenom

Vrijedni djelatnici tomislavgradskog Kulturno-informativnog centra (KIC) s polaznicima Škole mjuzikla i glume, mažoretkinja, domaćih bendova i Puhačkog orkestra počastili su svoje sugrađane mjuziklom „Matilda“ i koncertom na otvorenom. S obzirom na to da su oba događaja bila više nego dobro posjećena građani su pokazali da su itekako željni kulturnih događaja, a i druženja.

Toplu ljetnu večer Duvnjaci su iskoristili za uživanje u kulturnim sadržajima koje im je darovao njihov Kulturno-informativni centar. Mladi glumci pokazali su rezultate višemjesečnog rada i do suza nasmijali svoje sugrađane.

"Predstava je bila odlična, baš sam se oduševio. KIC vrijedi jako puno i za nas publiku i za djecu. Trebalo bi što više ovakvih predstava biti", kazao je Marko Jurčević.

"Stvarno uživam. Uživam i super!", dodaje Jelena Krišto.

A profesorica klavira Zrinka Lukač je uz sve svoje uloge bila i stručnjak za tehniku.

"Kontroliram tehniku svjetla i tehniku zvuka. Tamo gore sam na balkonu i sve nadzirem. Super je oduševljenje i publike i djece i nas voditelja", istakla je ona.

Zahvaljujući Kulturno-informativnom centru Duvnjaci žive kulturu tijekom cijele godine, pa i one prošle, pandemijske.

"Na trgu smo koristili to sve na otvorenom, unutra smo poštivali mjere i, evo, 60 događaja nije malo. Ove godine nam je ovo već 30. događaj, e sad Festival srednjoškolskog teatra brojimo kao jedan događaj, a imali smo osam predstava taj dan", ističe ravnateljica KIC-a Tomislavgrad Danijela Papić.

Bez volontera, potpore općine i resornih ministarstava, od kantonalne do državne razine, to ne bi bilo moguće. A ni bez publike za koju je odmah nakon predstave upriličen i koncert na otvorenom. Bio je to najljepši uvod u obilje kulturnih zbivanja kojima KIC i Općina Tomislavgrad 'počaste' svoje sugrađane u ljetnim mjesecima.

federalna.ba

Tomislavgrad Škola mjuzikla i glume
Noć muzeja Tomislavgrad
0 28.01.2023 11:47
Tomislavgrad Skupština kantona 10
0 12.12.2022 17:48
Speleološko društvo Mijatovi dvori Tomislavgrad
0 22.08.2022 09:40
Husein Smajić Vesela Bugojno Mandino Selo Tomislavgrad
0 14.08.2022 18:14
Tomislavgrad Željko Musić - Ćile BiH kultura književnost
0 08.08.2022 11:36