Rukovodstvo, poslanici i delegati PSBiH učestvovali na Forumu o evropskim integracijama BiH

Rukovodstvo, poslanici i delegati PSBiH učestvovali na Forumu o evropskim integracijama BiH

Članovi rukovodstva i predsjedavajući klubova poslanika i delegata oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) učestvovali su danas u Sarajevu na trećem Političkom forumu na visokom nivou o evropskim integracijama BiH.

Razgovaralo se o provođenju aktivnosti u vezi sa daljim procesom evropskih integracija Bosne i Hercegovine, s naglaskom na ispunjavanje ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, a nakon odluke Vijeća Evropske unije o otvaranju pregovora o članstvu BiH u EU.

U radu Foruma, kojem su zajednički predsjedavali predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi, učestvovali su predsjedavajući Doma naroda PSBiH Kemal Ademović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Dragan Čović, zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić i Marinko Čavara, te u ime predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Nebojše Radmanovića poslanik Miroslav Vujičić.

Na Forumu su učestvovali i predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućih klubova delegata u Domu naroda PSBiH Sredoje Nović, Marina Pendeš i Safet Softić, predsjedavajući klubova poslanika u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović, Predrag Kožul, Nihad Omerović, Sabina Ćudić, Čedomir Stojanović i Šerif Špago, kao i predsjednici vlada entiteta, vlada kantona i gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Prethodna dva politička foruma na visokom nivou o evropskim integracijama BiH održana su polovinom maja 2023. godine u Sarajevu i početkom decembra 2023. godine u Briselu, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

federalna.ba/Fena

PSBiH