Porsche nagradio radnike sa skoro 8.000 eura
(Izvor: carscoops.com)

Porsche nagradio radnike sa skoro 8.000 eura

Porsche je nagradio svoje zaposlene i u pandemijskoj godini. Luksuzni automobilski brend je ostvario rekordne prihode, dok su se broj prodatih vozila i dobit lagano smanjili.

Porsche završava sjajnu godinu s obzirom na situaciju, jer ga je koronavirus jedva dotakao. Zbog toga je ovogodišnja nagrada za zaposlene visoka, gotovo osam hiljada eura.

Osim izazovne situacije na automobilskom tržištu, posebno zbog nedostatka čipova, ova godina bi Porscheu mogla doneti i inicijalnu javnu ponudu dionica.

Glavni izvršni direktor Porschea AG Oliver Blume najavio je da će biti otvoren za razmatranje inicijalne javne ponude njemačkog proizvođača sportskih automobila ako se njihov vlasnik Volkswagen AG odluči na to.

"Mislim da bi Porsche mogao da bude zanimljiv dio za razmišljanje o IPO-u", rekao je Blume tokom brifinga s američkim novinarima, upozoravajući da konačnu odluku neće donijeti on.

"Odluka je na Volkswagenu, a oni nisu ništa odlučili."

Porsche je bio svjetla tačka VW-a tokom pandemije. Isporuke su smanjene samo 3% prošle godine, zahvaljujući snažnoj potražnji u Kini, njihovom najvećem tržištu. To je pomoglo proizvođaču sa sjedištem u Štutgartu da održi dvocifrenu maržu dobiti kada su mnogi proizvođači automobila pretrpjeli dramatičan pad.

federalna.ba/B92.net

Porsche Radnici nagrada
Bentley Bentley Bentayga opoziv Porsche Porsche Cayenne Porsche Cayenne Coupe
0 05.05.2021 10:28
Jurgen Habermas nagrada Ujedinjeni Arapski Emirati
0 03.05.2021 13:32
radnička prava Radnici
0 01.05.2021 18:28
Alfa Romeo Alfa Romeo Giulia Alfa Romeo Stelvio Alfa Romeo Giulietta auto motor und sport nagrada
0 30.04.2021 13:30