Operativna akcija "Klik", pretresi na pet lokacija
(Izvor: Arhiv)

Operativna akcija "Klik", pretresi na pet lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije "Klik", lišili slobode dva policijska službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

U toku su pretresi prostorija i privremeno oduzimanja predmeta na pet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Šipova i Sanskog Mosta.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem", u vezi sa krivičnim djelom "pranje novca" propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Aktivnost se vrši po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa policijskim službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Osobe lišene slobode će biti sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

federalna.ba/AA

akcija Klik pretresi hapšenja
Zoran Čegar Nišići pretresi
0 13.06.2024 09:42
Moskva hapšenja teroristički napad
0 24.05.2024 13:14
Nizozemska demonstracije studenti policija hapšenja
0 10.05.2024 09:23
akcija Bulevar hapšenja
0 07.05.2024 16:14