Olujno nevrijeme prouzročilo štete u Tomislavgradu, Livnu i Kupresu
(Izvor: Fena/Mario Lončar)

Olujno nevrijeme prouzročilo štete u Tomislavgradu, Livnu i Kupresu

Olujno nevrijeme, praćeno jakim vjetrom zahvatilo je sinoć Tomislavgrad, Livno i Kupres, prouzročilo je materijalnu štetu na gospodarskim i pojedinim obiteljskim objektima.

Po riječima zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Tomislavgrad Mate Jurčevića, odmah po prestanku olujnog vjetra intervenirali su djelatnici  PVP-a uklanjajući porušena stabla s magistralnih i lokalnih prometnica.

Od vlasnika građevinskih objekata, koji su u izgradnji, se doznaje da im je nanesena šteta u vidu rušenja skela i razbacivanja završnog materijala u graditeljstvu. Također, olujni vjetar je odnio crijepove s obiteljskih kuća.

Došlo je i do poteškoća u opskrbi električnom energijom. Zbog urušavanja stabla na električne vodove u Jošanici sinoć su bez električne energije ostali potrošači koji se napajaju 35 kV dalekovodom Zidine.

Slična situacija je i u Livnu i Kupresu gdje djelatnici komunalnih poduzeća od ranih jutarnjih sati rade na uklanjanju porušenih stabala po gradskim četvrtima i lokalnim prometnicama.

Šteta će biti utvrđena nakon obilaska povjerenstava za utvrđivanje šteta od elementarnih nepogoda.

federalna.ba/Fena

Tomislavgrad Livno Kupres materijalna šteta