Novogodišnji program Federalne televizije

Doček Nove godine na Federalnoj televiziji započinje „TV Bingo Showom“. I ove godine zajedno sa vama ispratit ćemo staru, a dočekati, nadamo se, bolju novu 2021. godinu. Bez obzira na sve nedaće koje su zadesile cijeli svijet, Federalna televizija zajedno sa Lutrijom BiH priprema novogodišnje izdanje TV Bingo Showa. 

Bez publike u studiju i uz poštivanje svih epidemioloških mjera, trudit ćemo se zabaviti vas i ponuditi kvalitetan, aktuelan i dobicima bogat „novogodišnji  paketić“. Paketić sa mašnom na kojoj piše TV Bingo Show!

Spektakularni darovi iz Lutrije BiH pored Jack pota i ostalih redovnih igara i dobitaka su: 50.000, 36.000, 24.000, 20.000, 12.000, 10.000 i 5.000 konvertibilnih maraka. Zaista je dovoljno razloga da 31. decembra budete uz program FTV-a, a još ako tome dodamo i najveću zvijezdu naših prostora baš kod nas u studiju, onda imamo pravi jack pot.

Uz najljepše i vječne hitove Halida Bešlića, našeg novogodišnjeg benda i sve dobitke Lutrije BiH čekamo vas, a vaše je da otvorite paketić TV Bingo sreće!

Nakon novogodišnjeg TV Binga, u programu Federalne televizije započinjemo ludu vožnju u taxiju.  Andrija Milošević kao taksista Marko će nas u jednoj urnebesnoj noći provozati kroz gomilu suludih i komičnih situacija u komediji „Taksi bluz“. Naizgled jedan normalan dan na poslu pretvorit će se u haos kada se u Markov auto ušulja dječak Damir koji je pobjegao iz doma za nezbrinutu djecu i koji je u potrazi za svojim ocem.

U finiš stare i početak nove godine gledatelji Federalne televizije ući će uz pjesme sa koncerta „Hotel Nacional“ Dine Merlina. Ovaj koncert bio je četvrti po redu koji je ovaj popularni kantautor održao na stadionu Asim Ferhatović Hase. Među odabranim pjesmama na repertoaru su se našli stari, ali i hitovi sa albuma “Hotel Nacional”. Sve njih su 70.000 posjetitelja iz cijele zemlje pjevali uglas.

Novogodišnje slavlje nastavljamo koncertom Kemala Montena koji je održao u prepunoj dvorani  Zetra u Sarajevu. Tada je Kemo izjavio: „Plašio sam se da će mi sala biti prazna i da mi neće doći niko, a došli ste mi svi.“ Otpjevao je pjesme na sebi svojstven način, te uz pjesmu, zanimljivim pričama i dogodovštinama zabavljao publiku. Osim Montena, publiku su oduševili i njegovi gosti Severina Vučković, Dražen Žerić Žera, Goran Bregović Brega, Zdravko Čolić Čola, Dino Merlin, Rade Šerbedžija, Hanka Paldum i Oliver Dragojević, koji su podržali Montena na njegovom velikom koncertu u nastupivši s njim.

Bogat muzički program Federalna TV nastavlja sa koncertima Harija Mata Harija, Zabranjenog pušenja, Crvene jabuke i Parnog valjka.

U odabranom novogodišnjem filmskom programu, već smo spomenuli „Taxi blues“. Ništa manje napeto, samo na malo drugačiji način, neće biti ni kada nas u svom vozilu provozaju Tom Hardy i Charlize Theron postapokaliptičnom, opustošenom zemljom u četvrtom nastavku akcionog hita reditelja Georgea Millera „Pobješnjeli Max: Divlja cesta“.

Zabavno putovanje će nam donijeti i urnebesna komedija „Godišnji odmor iz snova“ u kojoj će nas na porodični odmor prepun komičnih doživljaja povesti Ed Helmes i Christina Applegate. Veliki Al Pacino u ulozi bivše rediteljske zvijezde će nam predstaviti idealnu glumicu koja ne stari, ne deblja se i nikad se ne mijenja u komediji „Simone“, a fantastičnu zabavu će nam servirati Adam Sandler i Drew Barrymore u komediji „Luda vjenčanja“, te Jim Carrey u hit komediji „Maska“. „Striptease“ i „Čarobni Mike XXL“ nam u kasnijim satima donose priče sa manjkom odjeće dok će „Prizivanje 2“ sa Verom Famigom i Patrickom Wilsonom uspjeti ustrašiti i one najhrabrije.

Andrija Milošević će nas još jednom nasmijati u novogodišnjem programu sa formatom „Moj prijatelj“, koji Federalna televizija premijerno predstavlja 1. januara. Andrija kreće u misiju da upozna svoje digitalne prijatelje u stvarnom životu. U tim nastojanjima svašta mu pada napamet, od spontanih posjeta rođendanskim proslavama do neobičnih objava na društvenim mrežama.

Nova godina će nam donijeti i početak emitovanja nove serije: „Močvara“. U 10 epizoda će nas Goran Bogdan, Nada Šargin, Stefan Trifunović i Marta Bjelica povesti u potragu za manijakalnim ubicom u Beogradu. 

Prvojanuarsko izdanje ima magazin Federalne televizije „Pretežno vedro“. Biramo najljepši vatromet i otvaramo fontanu dobrih želja na početku nove 2021. godine. Prepoznatljivi francuski stil i šarm otkrivamo na glamuroznoj Chanel reviji u Parizu. Tradicionalno zimsko plivanje za prizivanje sreće pronašli smo na Baltičkom moru, a Beethovenovu „Odu radosti“ na talijanskim oranicama. Otkrivamo šta sanja vojvotkinja od Kembridža te kako je pjevačica Kylie Minogue započela listanje kalendara 2021. godine. Djed Mraz donosi zvjezdane darove a vodeći kuhari svijeta jedinstveni su u otkrivanju recepta za Novogodišnje jutro.

Vanjskopolitički magazin „Svijet“ za 3. januar priprema posebno izdanje, posvećeno najznačajnijim događajima koji su obilježili proteklu godinu. Kroz pregled i analizu događaja, novinari FTV-a će podsjetiti na najvažnije događaje u regionu, poput zemljotresa u Hrvatskoj, protesta u Srbiji i Crnoj Gori ili evropskog puta Sjeverne Makedonije. Nezaobilazna je pandemija koronavirusa, zbog koje će se događaji u svijetu ubuduće bilježiti kao oni prije ili poslije korone. U veoma sumornoj godini iza nas, svijet je bio suočen i sa terorističkim napadima i ratovima, dok se u nekim globalnim žarištima poput Bliskog istoka, nivo tenzija nije smanjivao niti protekle godine. Od političkih događaja, svakako je najznačajniji poraz odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i dolazak nove administracije u Bijelu kuću na čelu sa Joeom Bidenom, od koje se očekuje mnogo širom svijeta, uključujući i našu zemlju.

federalna.ba/PRESS RTVFBiH

Nova godina program FTV
Dnevnik FTV dnevnik Dnevnik 1 FTV Emisije FTV Federalna televizija
0 12.01.2021 12:52
Dnevnik 1 dnevnik Dnevnik FTV FTV Federalna televizija
0 11.01.2021 13:03
Tarik Helić In Memoriam radio Federalni radio Radio Federacije BiH FTV Priče za dobar dan
0 06.01.2021 12:58
Gradačac Nova godina pirotehnika
0 01.01.2021 22:54
Dnevnik 1 Nova godina BiH
0 01.01.2021 14:14