Nove Brembo kočnice za automobile: Mijenjaju boju i obavljaju dijagnostiku! VIDEO
(Izvor: brembo.com)

Nove Brembo kočnice za automobile: Mijenjaju boju i obavljaju dijagnostiku! VIDEO

Funkcija osvjetljenja sustava Brembo New G Sessanta zapravo je također u dijagnostici i komunikaciji.

Brembo je talijanska tvrtka najpoznatija po proizvodnji kočnica. Bliži se 60. rođendan pa je trebalo kreirati nešto posebno. Mislim, što napraviti s kočionim čeljustima, na primjer? Nisu tako atraktivne kao ostali dijelovi automobila, a proizvođači su se uglavnom trudili bojati ih u crvenu, žutu ili ih sakriti neuglednom sivom bojom na nekom konfekcijskom automobilu.

Kada kupujete sportski automobil, osim karoserije i naplataka, možete odabrati i boju kočnih čeljusti. Tu je Brembo vidio svoju priliku i predstavio je prototip čeljusti koje mijenjaju boju pomoću ugrađenih LED lampica. Proizvod je nazvan Brembo New G Sessanta.

Nova čeljust ne iscrpljuje svoje inovacije samo s estetskim rješenjima. Funkcija osvjetljenja sustava Brembo New G Sessanta zapravo je također u dijagnostici i komunikaciji.

Zahvaljujući bežičnoj povezanosti, diode mogu pružiti različite podatke i informacije o stanju vozila ili kočionog sustava ili vam omogućiti da svoj automobil ili motocikl pronađete na parkiralištu, stvarajući malu ali dovoljnu razinu svjetlosti.

Negdje u nekoj kući u nekoj od deset spavaćih soba ili kupaonica dokoni ruski oligarh ili arapski šeik već zove Ferrari i raspituje se može li dobiti baš ovakve kočione čeljusti na svom novom vozilu…

federalna.ba/revijahak.hr

Brembo Brembo New G Sessanta Automobili kočnice
Automobili oldtimeri Mille Miglia Italija Rally
0 17.06.2021 11:21
policija Njemačka Saobraćaj Automobili kazne
0 16.06.2021 14:20
Event data recorder automobil novi automobili Automobili crna kutija promet Sigurnost
0 15.06.2021 09:56
Švedska Automobili Dizelaši Dizel Benzin Benzinci
0 14.06.2021 09:58