Mostarci će kroz ankete odabrati intervencije za poboljšanje funkcionalnosti javih prostora

Mostarci će kroz ankete odabrati intervencije za poboljšanje funkcionalnosti javih prostora

U okviru projekta "Mostar – Prostori koji pokreću" bit će provedeno anketiranje putem čega će građani Mostara odabrati intervencije kojima će se poboljšati funkcionalnost javnih prostora na otvorenom na području Grada Mostara.

Tim povodom bit će organizirana konferencija za medije koja će se održati u ponedjeljak, 8. kolovoza u 10 sati u Gradskoj Vijećnici u Mostaru.

"Prijedloge intervencija kojima bi se unaprijedili javni prostori na otvorenom u Mostaru dali su  sami građani Mostara u prethodnim javnim konzultacijama u sklopu ovog projekta. Prijedlozi su prezentirani Odjelu za urbanizam Grada Mostara, a sada je red da građani odaberu one koji su njima najvažniji", stoji u najavi.

Anketa za glasovanje bit će postavljena na web stranici projekta i trajat će četiri tjedna, od 8. kolovoza do 4. rujna.

O projektu "Mostar – Prostori koji pokreću" na konferenciji za medije govorit će Ken Palmer, projektni direktor, a u ime Grada Mostara novinarima će se obratiti Marin Čuljak, savjetnik gradonačelnika.

O spomenutom procesu kreiranja liste mogućih intervencija govorit će Hidajeta Bojčić, koordinatorica grantova ispred organizacije "People in Need".

Press konferenciju će voditi Amra Pandžo, službenica za komunikacije u organizaciji "People in Need".

Glasovanje će na press konferenciji otvoriti Igor Ledić, predsjednik Udruge za Down sindrom HNK-a i Jasna Rebac, predsjednica Udruženja mladih s invaliditetom Ružičnjak – Los Rosales.

Projekt "Mostar - Prostori koji pokreću" trogodišnji je projekt koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građana i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u Gradu Mostaru.

Projekt financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a implementira People in Need (PIN) kao nositelj projekta, te partneri Everyday Peace Indicators (EPI); Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević); Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Udruženje građana Nešto Više (NV).

federalna.ba/Fena

Mostar Mostar – Prostori koji pokreću anketa
Bunski kanali mini hidrocentrale mini hidroelektrane Mostar
0 30.09.2022 18:30
Split Mostar donacija autobusa
0 29.09.2022 13:49
Kuti Livač Mostar kamenolom
0 28.09.2022 19:14
Mostar radionice o efikasnosti istraga i procesuiranja kaznenih djela
0 27.09.2022 18:31
Dan žalosti Mostar
0 27.09.2022 08:38