Ministar Delić potpisao Memorandum o saradnji s direktorom Caritasa BiH
(Izvor: Fena/Federalno ministarstvo rada i socijalne politike)

Ministar Delić potpisao Memorandum o saradnji s direktorom Caritasa BiH

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je danas Memorandum o saradnji s direktorom Caritasa BiH mons. Tomom Kneževićem.  

Memorandum je potpisan s ciljem unapređenja saradnje Ministarstva i Caritasa u oblastima rada i zapošljavanja, prava i položaja osoba sa invaliditetom, te drugih oblasti na području Federacije BiH koje su u nadležnosti Ministarstva, a od interesa za Caritas BiH i njegove aktivnosti koje provodi u zajednici.

Povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji, ministar Delić podcrtao je važnost kvalitetne i kontinuirane saradnje s partnerima koji su svoj rad u zajednici dokazali uspješnim projektima i aktivnostima.

- Caritas BiH već trideset godina radi projekte na području BiH koji doprinose razvoju zajednice, a obzirom da su već izvjesno vrijeme aktivni i na poljima rada i zapošljavanja, oni su za nas značajan partner s kojim možemo doprinijeti napretku u ovom za našu zemlju iznimno bitnom segmentu društva - izjavio je ministar Delić te dodao da iskustva i znanja Caritasa u oblasti poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom također znače Ministarstvu koje će nastojati pratiti programe i aktivnosti i sudjelovati gdje se ukaže prilika.

Monsinjor Tomo Knežević kazao je da je definiranje saradnje na ovaj način između Ministarstva i Caritasa konkretan znak podrške i priznavanje Caritasu zasluga za sve što je dosad uradio i šta će uraditi u narednom periodu.

- Ovo je konkretan znak podrške konkretne vlasti za rad na dobrobit svih stanovnika BiH, ne samo Federacije jer Caritas djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine - kazao je monsinjor Knežević.

Na temelju danas potpisanog Memoranduma, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Caritas BiH nastojat će provoditi konkretne projekte i aktivnosti u oblasti rada i zapošljavanja, te unapređenja prava i položaja osoba s invaliditetom, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 

federalna.ba/Fena

Adnan Delić Caritas
Adnan Delić djeca jednokratna pomoć
0 24.02.2024 18:07
Tužilaštvo KS Adnan Delić BH novinari Udruženje BH novinari
0 23.02.2024 17:18
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH Adnan Delić
0 12.02.2024 22:25
socijalna politika socijalna zaštita Adnan Delić
0 30.01.2024 18:02