Konaković naredna dva dana na 21. Doha Forumu

Konaković naredna dva dana na 21. Doha Forumu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sudjelovat će od 10. do 11. decembra na poziv premijera i ministra vanjskih poslova Države Katar Mohammeda bih Abdulrahmana bin Jassima Al-Thanija, na 21. Doha Forumu u Kataru.

Ovogodišnji Doha Forum pod nazivom “Izgradnja zajedničke budućnosti” bit će prilika za razmjenu ideja i pogleda na najvažnija regionalna i međunarodna pitanja, globalne promjene, sigurnosne izazove, ekonomsku politiku i razvoj te tehnologiju i održivost.

U okviru Foruma ministar Konaković će sudjelovati na panelu “Ka slojevitom svijetu: Preispitivanje saveza”.

Predviđeno je da se na marginama Foruma ministar Konaković sastane s državnim ministrom vanjskih poslova Katara Sultanom bin Saadom Al-Muraikhijem, a potom i s državnim ministrom Ujedinjenog Kraljevstva za Bliski istok, sjevernu Afriku, južnu Aziju i Ujedinjene narode u Uredu za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj lordom Tariqom Ahmadom od Wimbledona.

Smješten na mjestu susreta Istoka, Zapada i Juga, Doha Forum je platforma koja pozdravlja različitost gledišta, perspektive i interese ljudi diljem svijeta. Na 21. izdanju Foruma okupit će se vodeći svjetski dužnosnici, politički i poslovni lideri te predstavnici civilnog društva kako bi razmijenili mišljenja, ideje i vizije vezane uz teme Foruma, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

federalna.ba/Fena

Elmedin Konaković