Kia Europe s kadrovskim pojačanjem
(Izvor: Kia)

Kia Europe s kadrovskim pojačanjem

Kia Europe nedavno je imenovala Sjoerda Knippinga kao novog direktora proizvoda i planiranja. Knipping će raditi u Kijinoj evropskoj centrali u Frankfurtu gdje će neposredno sarađivati s izvršnim menadžerima.

Knipping će biti zadužen za implementaciju marketinške strategije lansiranja novih modela i uvođenja usluga Kia UVO Connect

Knipping će biti odgovoran za oblikovanje Kijine evropske strategije lansiranja novih proizvoda, koji će biti dio rebrandinga, kao i lansiranja brojnih novih modela, među kojima će do 2027. biti 7 novih potpuno električnih vozila. Knipping će pomagati i kod uspostavljanja digitalnog okvira proizvoda koji će se fokusirati na tehnologije povezivosti i usluge Kia UVO Connect (KUC).

Stručnjak s više od 20 godina iskustva u automobilskom sektoru

Knippinga odlikuje više od 20 godina iskustva s područja automobilske djelatnosti. Između ostalog je 2011. obavljao različite funkcije u marketingu i prodaji u Kijinoj nizozemskoj podružnici gdje je na kraju bio direktor komercijale.

Prilikom imenovanja na položaj direktora proizvoda i planiranja u Kia Europe je Knipping rekao: “Vrlo sam radostan, a ujedno i ponosan što mi se ponudila ovakva jedinstvena prilika. U prethodnim godinama Kia je zauzela čvrst položaj među najprodavanijim automobilskim brendovima, ne samo u Nizozemskoj, nego i u Evropi. Za ovaj uspjeh zaslužni su moderna, svestrana i dobro popunjena ponuda modela, nenadmašiva 7-godišnja fabrička garancija i snažna zastupnička mreža. Pored svega toga Kia se razvila u jednog od glavnih igrača na području elektrificirane mobilnosti.”

“Radujem se izazovima na sveevropskem nivou gdje ćemo učiti iz prethodnih izuzetnih postignuća i uspješno nastaviti.”

Jason Jeong, predsjednik Kia Europe, rekao je: “Ovo je vrlo uzbudljiv period za Kiju, jer slijedimo naš strateški rebranding. Krećemo u novi, uzbudljiv period razvoja električnih vozila koji počinje u drugoj polovini godine dolaskom isključivo električnog modela visokih performansi.

“Sjoerdova stručnost na tom području, kao i njegovo bogato iskustvo na svim područjima planiranja i cjenovnog pozicioniranja vozila za nas su neprocjenjivi u trenutku kada naše evropsko putovanje upravo hvata zalet.”

Knipping, rođen 1973. godine u Amsterdamu, završio je studij međunarodnog poslovanja na univerzitetu u Maastrichtu. Svoju automobilsku karijeru počeo je u Fordu u Kölnu, gdje je radio na području finansija i cjenovnog pozicioniranja. 2011. godine pridružio se nizozemskoj podružnici Kije koja se 2018. na tamošnjem tržištu plasirala među 5 najboljih marki. Dvije godine kasnije, kada je Covid-19 dobro promiješao karte na tržištu automobila, imali su tržišni udio od 7,5 posto, što je najviše u istoriji ovog brenda u Nizozemskoj čime su odlučno doprinijeli uspjehu Kije u Evropi.

federalna.ba/Kia

KIA Motors Kia Kia Europe Sjoerd Knipping
Kia Kia Sorento Red Dot iF Design Award International Forum Design GmbH Red Dot Award
0 20.04.2021 15:49
rabljeni automobili Kia Kia Soul LX
0 19.04.2021 10:53
KIA Motors Kia j.d. power Kia e-Niro kupci zadovoljstvo Električni automobili
0 16.04.2021 12:49
Kia KIA Motors
0 09.04.2021 09:39
KIA Motors Kia Guangzhou Kina vodika
0 26.03.2021 16:14