Hurtić posjetio povratnike u Kozaracu

Hurtić posjetio povratnike u Kozaracu

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić posjetio je povratnike u Kozaracu, s kojima je razgovarao o problemima koji im najviše stvaraju prepreke za normalan život.

- U Kozarac sam došao s namjerom da čujem vaše probleme i pokušam ponuditi  rješenje za njih. Izazova je mnogo, na svakom koraku i vjerujem da nije lako nositi se s njima - kazao je Hurtić.

Povratnici su istaknuli probleme, posebno one vezane za obrazovanje i zapošljavanje. Kako je naglašeno, poljoprivrednici su također zapostavljeni, zbog čega su mnogi farmeri prinuđeni zatvarati svoje farme, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Kažu da nisu rijetki niti problemi sa sigurnošću, pa se često plaše za svoje porodice i imovinu. Izrazili su zabrinutost zbog cjelokupne političke situacije u Bosni i Hercegovini koja se u konačnici odražava na povratničku populaciju u entitetu Republika Srpska. Plaše se, kažu, da je zbog svega upitan ostanak povratnika na ovome području.

Hurtić je naglasio kako mu je cilj da sav mandat utroši kako bi što više Bošnjaka bilo zastupljeno u državnim institucijama i da sistem počne djelovati bez obzira na stranačku pripadnost.

federalna.ba/Fena

Sevlid Hurtić Kozarac
Sevlid Hurtić Dan državnosti Bosne i Hercegovine Kotorsko Doboj
0 25.11.2023 22:04
Sevlid Hurtić Marko Jurišić Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine
0 21.11.2023 18:50