Goraždanski maratonac Emir Hastor zadovoljan odzivom u humanitarnoj akciji ''Kilometri za Gazu''
(Izvor: Fena/Elma Geca)

Goraždanski maratonac Emir Hastor zadovoljan odzivom u humanitarnoj akciji ''Kilometri za Gazu''

Najuspješniji goraždanski maratonac Emir Hastor zadovoljan je odzivom za humanitarnu akciju za narod Palestine.

Jedan od najboljih maratonaca u BiH, akciju simboličnog naziva “Kilometri za Gazu” provodi u saradnji s udruženjem “Pomozi.ba”, na način da prodaje kilometre na maratonu koji će se 15. decembra održati u Sarajevu.     

- Prodaja kilometara ide dobro, zadovoljni smo i trenutno smo prešli nešto više od 2500 km. Akciji su se odazvali kako pojedinci tako i kolektivi, između ostalih Atletski klub i Škola trčanja Goražde, Košarkaški klub Radnički, uprava, treneri i igrači Rukometnog kluba Goražde, kao i Ženski odbojkaški klub Goražde koji su kupili svoje metre i kilometre – precizirao je Hastor.

On je još jednom pozvao sve ljude dobre volje, sportiste i rekreativce da podrže ovu humanitarnu akciju uz podsjećanje da cijena za 100 metara iznosi 10 konvertibilnih maraka ili po želji svakog ko želi uplatiti novac.

Od 7 sati ujutro trčat ću četiri kruga po Velikoj aleji na Ilidži, što je otprilike 34-35 kilometara i onda ću na kraju od Velike aleje istrčati dodatnih osam kilometara do organizacije Pomozi.ba, gdje završavam trku sa otprilike istrčanih 42 kilometra. Sav prihod od prodaje metara i kilometara ide za narod Gaze - poručio je jedan od najuspješnijih bh. maratonaca.

federalna.ba/Fena

Goražde maraton Gaza ''Kilometri za Gazu''