U Hadžićima uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke iz Srbije
(Izvor: Fena/Arhiv)

U Hadžićima uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke iz Srbije

Tri osobe iz okoline Hadžića u Kantonu Sarajevo uhapšene su zbog tvrdnji da imaju informacije o nestaloj djevočici iz Srbije Danki Ilić te su za te podatke tražile 50.000 konvertibilnih maraka.

Federalna uprava policije je postupajući po aktu Interpola Beograd poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti koje su rezultirale hapšenjem tri osobe na teritoriji općine Hadžići, naveli su za bosanskohercegovačke medije iz FUP-a.

Navedeno je kako su istražitelji Odsjeka za cyber kriminal FUP-a locirali putem IP adresa osobe koje su tvrdile putem društvenih mreža kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice iz Srbije, odnosno koje su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija.

Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode.

Danka Ilić (2) nestala je prije tri dana, u utorak popodne u Banjskom polju kod Bora, dok je bila s majkom i bratom. Njena majka navodi kako se okrenula samo da donese vode sinu i dok se vratila da više nije bilo Danke.

Policija je pretražila 10 kilometara oko mjesta nestanka, ali je nisu uspjeli pronaći. Dva dana su ispitivani roditelji, a otac će ići i na poligraf s obzirom na to da je majka trudna i da ne može pristupiti toj provjeri.

federalna.ba/AA

FUP Ramo Isak Danka Ilić