Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sufinansira izgradnju dnevnog centra na Ilidži

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sufinansira izgradnju dnevnog centra na Ilidži

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je danas ugovor s načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom o sufinansiranju projekta izgradnje prvog dnevnog centra za podršku djeci s teškoćama u razvoju.

Delić je naveo da kroz programe sufinansiranja projekata u zajednici Ministarstvo nastoji održati riječ i pokazati suštinsku opredjeljenost i podršku lokalnim zajednicama i udruženjima koja rade na realizaciji programa i projekata za najranjivije članove našeg društva.

 - Prije nekoliko mjeseci s načelnikom Muzurom razgovarao sam o potrebi osnivanja velikog, dnevnog centra u kojem bi bile ponuđene sve socijalne i edukativno-rekreativne usluge za djecu s teškoćama u razvoju. Danas smo potpisali ugovor o sufinansiranju i na taj način pokazali da smo opredjeljeni pomoći Općini Ilidža, finansijski i na svaki drugi način da ovaj centar uskoro otvori vrata svojim budućim korisnicima - izjavio je Delić.

Muzur je rekao da će sredstva Ministarstva biti dostatna za prvu fazu izgradnje tog centra, te da je ovo značajna podrška koja će ubrzati izgradnju i otvaranje prvog dnevnog centra na području Općine Ilidža.

Donošenjem Zakona o socijalnim uslugama u FBiH ovaj dnevni centar će, osim sredstava iz općinskog budžeta, imati na raspolaganju i sredstva iz budžeta Federalnog ministarstva rada i socijalne politike kroz sufinansiranje socijalnih usluga u lokalnim zajednicama, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

federalna.ba/Fena

Adnan Delić Nermin Muzur Ilidža