Britanski zastupnik i premijer čestitali pogrešnoj Liz Truss na Twitteru
(Izvor: EPA/TOLGA AKMEN)

Britanski zastupnik i premijer čestitali pogrešnoj Liz Truss na Twitteru

To se nikada nije dogodilo Winstonu Churchillu ili Margaret Thatcher, ali Liz Truss će započeti svoje vrijeme kao premijerka s određenom zabunom oko njenog identiteta među nekima (uključujući i sada bivšeg premijera), koji su joj na društvenim mrežama željeli čestitati.

Čim je Truss pobijedila u utrci da postane vođa torijevaca i nova premijerka, švedska premijerka Magdalena Andersson tvitala je poruku dobrih želja @liztruss.

“Čestitam Liz Truss, koja će preuzeti ulogu premijerke Velike Britanije. Švedska i Velika Britaanija nastavit će duboku i opsežnu saradnju. To je važno za naše građane, privredu i sigurnost”, napisala je.

Nažalost, dotično Twitter ime pripada ženi po imenu Liz Trussell od 2009. godine, a nova čelnica globalne Britanije morala se zadovoljiti s @trussliz.

Ali je pomnuta Trussell pokazala brzu dosjetljivost odgovorivši "Veselim se skorom posjetu!" i sugerirajući da Andersson "Pripremi mesne okruglice".

Caroline Lucas, zastupnica Zelenih za Brighton, tvitala je @LizTruss s šalom da "još uvijek ne shvata" i da "vodi kampanju kao desničarski ideolog i da će kao takav vladati - što je katastrofa za sve nas".

Švedska premijerka izbrisala je svoj tweet, a Lucas se kasnije izvinila zbog zabune. 'Izvinjavam se, moj prethodni tweet o #ToryLeadership trebao je biti usmjeren na @trussliz - ne na Liz Trussell koja tweeta na @Liztruss - ali iskreno, ona bi to vjerovatno bolje učinila'.

Voditeljica na Sky televiziji, Sophy Ridge uživala je u ovim zabunama, tvitajući da Trussell "živi svoj najbolji život" odgovarajući na sve krivo usmjerene tweetove. Među njima je i jedan iz online časopisa za vijesti i aktualne događaje Right of Center UK koji je tweetao da je @liztruss "najbolja osoba za posao".

Jedan korisnik Twittera pozvao je Trussellovu da bude nova premijerka i pozvao je na audijenciju kod kraljice.

Trussell je odgovorio: “Da!!!!!! Ja i kraljica Liz bismo definitivno bile najbolje prijateljice”.

Drugi je napisao da Trussel treba barem pozvati na čaj s monarhom, na što je ona odgovorila "@RoyalFamily, dostupna sam sutra".

federalna.ba/The Guardian

Liz Truss zabuna Twitter
Elon Musk Twitter Apple
0 28.11.2022 20:27
Twitter Donald Trump
0 20.11.2022 08:58
Donald Trump Elon Musk Twitter
0 19.11.2022 14:35
Twitter
0 18.11.2022 09:15