Bećirović u Washingtonu: Želim jačati američko-bosansko savezništvo i prijateljstvo

Bećirović u Washingtonu: Želim jačati američko-bosansko savezništvo i prijateljstvo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), tokom koje će u Washingtonu prisustvovati Nacionalnom molitvenom doručku.

Bećirović je kazao da su Washington i Bruxelles dva najvažnija grada za Bosnu i Hercegovinu i da to svojom posjetom konkretno pokazuje i naglašava.

Najavio je da će tokom posjete Washingtonu imati brojne susrete sa američkim zvaničnicima u Bijeloj kući, Pentagonu, te sa američkim senatorima i kongresmenima.

- Želim jačati američko-bosansko savezništvo i prijateljstvo. To savezništvo moramo produbiti i ojačati. To je od izuzetnog značaja za naše ljude i državu. Svom snagom ću raditi na ostvarivanju naših strateških ciljeva, a to su: punopravno članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji - naglasio je Bećirović.

Želim, dodao je, ojačati ostvarena prijateljstva, graditi nova gdje možemo i čuvati ponos i dostojanstvo Bosne i Hercegovine.

Nastavit ću povlačiti poteze koji su dobri za našu državu, pa čak i onda kada nisu dobri za mene lično.

- Bosna i Hercegovina je važnija od bilo kojeg pojedinca i stranke. Moramo prepoznati opasnosti koje su pred nama i odgovoriti hrabro i pametno i odlučno - poručio je Bećirović u video izjavi.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović
Denis Bećirović Željko Komšić Antonio Gutteres Rezolucija o genocidu u Srebrenici rezolucija o Srebrenici
0 22.05.2024 18:50
Denis Bećirović Ujedinjene nacije rezolucija Srebrenica pomirenje
0 22.05.2024 08:10
Denis Bećirović Rezolucija o genocidu u Srebrenici Bahrein Sudan
0 21.05.2024 20:55