Bećirović razgovarao s dekanom i profesorima Fakulteta političkih nauka

Bećirović razgovarao s dekanom i profesorima Fakulteta političkih nauka

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je danas s dekanom Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu dr. Seadom Turčalom, profesorom na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu dr. Elmirom Sadikovićem i akademikom Mirkom Pejanovićem.

Bećirović je ukazao na važnost djelovanja i doprinosa akademske zajednice u javnom životu i političkim procesima. Veoma je važno uspostaviti dijalog između državnih zvaničnika i intelektualaca.

Jedan dio problema današnje  Bosne i Hercegovine proizlazi iz neadekvatnih kadrovskih rješenja i zato je važno istinske intelektualce vratiti i u politički život. Naglašeno je da akademska zajednica ima različite kapacitete pomoću kojih može značajno doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je i o putu Bosne i Hercegovine ka punopravnom članstvu u NATO-u i EU, kao prioritetima vanjske politike Bosne i Hercegovine. U tom kontekstu ukazano je na važnost insistiranja na nastavku euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović istakao je da će naša zemlja nastaviti davati doprinos kolektivnoj sigurnosti i stabilnosti u Evropi i svijetu. Naglasio je da je vanjska politika Bosne i Hercegovine usmjerena ka očuvanju i unapređenju trajnog mira, sigurnosti i stabilnog demokratskog i sveukupnog državnog razvoja, saopćeno je iz Bećirovićevog kabineta.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović
Denis Bećirović Ujedinjeno Kraljevstvo
0 17.02.2024 16:56
Jeanne Shaheen Denis Bećirović Minhenska sigurnosna konferencija
0 17.02.2024 12:11
Denis Bećirović Saopćenje izbor članovi Predsjedništva BiH
0 14.02.2024 10:05