Bećirović: Kurban-bajram blagdan koji nas uči dobročinstvu, brizi o starijim, nemoćnim i ugroženim
(Izvor: Fena/Hazim Aljović)

Bećirović: Kurban-bajram blagdan koji nas uči dobročinstvu, brizi o starijim, nemoćnim i ugroženim

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović čestitao je Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i inozemstvu, uz želju da ga provedu sa svojim porodicama, prijateljima i susjedima, u zdravlju i rahatluku.

Bećirović je naglasio da je Kurban-bajram blagdan koji nas uči dobročinstvu, brizi o starijim, nemoćnim i ugroženim, te potiče da vlastitim odricanjem i žrtvovanjem postižemo visoke ciljeve. Dijeleći životni prostor sa drugima, svi mi imamo obavezu da aktivno gradimo društvo u kojem će svaki čovjek imati zagarantovana prava i slobode, smatra on.

- Kurban-bajram nas podsjeća da u ovim blagdanskim danima snažimo svoje porodice, jačamo prijateljstva te razvijemo i brižno čuvamo povjerenje u svoje susjede. Posebnu čestitku upućujem bosanskohercegovačkim hadžijama koji su trenutno u Saudijskoj Arabiji, uz želju da se zdravi i sretni vrate u našu domovinu i svojim porodicama. Bajram šerif mubarek olsun! - navodi se u čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović
Denis Bećirović kralj Čarls III
0 19.07.2024 08:16
Denis Bećirović Kaja Kallas
0 18.07.2024 20:08
Denis Bećirović EPZ
0 18.07.2024 14:12