Aleyna Olmez nakon 248 sati ispod ruševina: Bila sam sama i bez ičega
(Izvor: AA)

Aleyna Olmez nakon 248 sati ispod ruševina: Bila sam sama i bez ičega

Zdravstveno stanje 17-godišnje Aleyne Olmez, koja je nakon 248 sati od razornih zemljotresa spašena ispod ruševina u Turske, iznenadilo je ljekare.

Nakon prvog pregleda u Univerzitetskoj bolnici "Sutcu Imam" u Kahramanmarasu, Aleyna je prebačena u Ankaru. Ljekar Cengiz Dilber rekao je da je nevjerovatno da je Aleyna u tako dobrom zdravstvenom stanju s obzirom na to da je pod ruševinama bila 248 sati.

"Iznenadilo nas je da su njene tjelesne funkcije dobre i da nije pogoršana funkcija bubrega. To je nevjerovatna stvar. Njeno zdravstveno stanje je jako dobro. Naravno, tu su traume", kazao je Dilber. Prema njegovim riječima, nema mnogo ozbiljnih fraktura na njenom tijelu.

"Sada je šaljemo za Ankaru. Zbog trauma potrebno je da je udaljimo sa ovog područja", dodao je Dilber. Novinari su Aleynu pitali o njenom zdravstvenom stanju.

"Dobro sam, hvala", kratko je kazala 17-godišnjakinja. Na pitanje šta se dešavalo pod ruševinama, Aleyna je rekla: "Nisam imala ništa, bila sam sama".

Njena tetka Guler Duman rekla je da je sretna jer je Aleyna dobro. "Hvala Bogu, naše molitve su uslišene. Molimo Allaha 11 dana", dodala je Duman.

Sedamnaestogodišnja Aleyna Olmez spašena je ispod ruševina u Turkiye 248 sati nakon zemljotresa koji su pogodili jug Turske i Siriju.

Spašena je ispod ruševina u naselju Kayabasi u Kahramanmarasu.

federalna.ba/AA

17-godišnjakinja Aleyna Olmez spašavanje