Forma za resetovanje korisničke šifre:
Korisničko ime:
E-mail adresa:
>
U zmajevom gnijezdu
Objavljeno: 12.11.2011 11:11
Posljednja izmjena: 12.11.2011 11:53
federalna.ba

Kroz magazin nas vode voditelji: Lilo, Lamija i Irfan. U emisijama ćemo istraživati i prezentirati stare i zaboravljene zanate: kazandžija, jorgandžija, užar..., predstavit ćemo i Zemaljski muzej, te i ostale interesantne muzeje u Federaciji, sportske klubove u kojima treniraju djeca i sl. Dotaknut ćemo se i sigurnosti u saobraćaju, zanimljivih profesija (vatrogasac, dreser, kuhar, baštovan, masker, glumac, lutkar...), istraživati koje su najzanimljivije lektire, bavit ćemo se i novim medijima, koji više i nisu tako „novi“. Imamo namjeru i kritički se osvrnuti na današnju medijsku ponudu, koja utječe na oblikovanje i razvoj djece.

Uz sve ove sadržaje imat ćemo i povremenu rubriku „Mima zna“ u kojoj ćemo kroz duhoviti glumački monolog pokušati odgovoriti na dileme koje muče djecu: da li prepisivati na kontrolnom ili učiti, kako reagirati kada te izda najbolja drugarica...

Naravno, uz sve ovo predstavljat ćemo i talentovanu djecu (inovatori, matematičari, glumci, plesači, kolekcionari, muzičari...).

 

 

Urednik serijala: Svjetlana Živanov

producentica: Azra Fazlić

glumac: Elvir Hadžijamaković - Lilo

djeca glumci: Lamija i Irfan

reditelj: Saša Kaljanac

urednik Redakcije programa za djecu i mlade: Boris Šiber

Najčitanije
Najnovije